אוכל
צילום׃ vlasidis, Istock

טרטר לוקוס

מנה משובחת של לוקוס על פרוסות קרפצ'יו סלק

עופר גל | עושים חיים וטעים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גר' פילה דג לוקוס טרי
1 פלפל אדום
1 זר עירית
2 יח' סלק גדול
1 כף צנובר
1 זר בזיליקום
2 לימונים
תבלינים: מלח, פלפל. שמן זית

אופן ההכנה:

שוטפים ומבשלים את הסלק במים כשעה ורבע, עד שהסלק רך. קולפים ומקררים. חותכים את הדג לקוביות קטנות וחותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום והצנובר עם שמן הזית ובכך יוצרים "שמן פסטו". בעזרת סכין מפרקים את פלחי הלימון וסוחטים את יתרת הלימון למיץ. בהגשה: פורסים את הסלק דק מאוד ומסדרים כצמיד על צלחת ההגשה. מערבבים את הדג עם הפלפלים העירית ומתבלים במלח, פלפל, ומיץ לימון. מסדרים את הדג בערמה על הסלק ומעטרים בפלחי הלימון. מסננים את שמן הפסטו ויוצקים מעט מממנו מסביב לסלק.