אוכל
צילום׃ istockphoto

נודלס ברוטב במבה

כשראינו ברשת את המתכון הזה, חשבנו שמדובר בסתם קטע מטופש של סטודנטים - אבל מסתבר שלבשל נודלס עם שקית במבה זה לא פחות מהברקה קולינרית. קבלו את המתכון המקורי, שכבר יש סביבו קונצנזוס

אוכל טוב | | פורסם 19/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

"יש לי מתכון שהוא קצת הזוי אבל אני מזהירה מראש – הוא ממכר", הבטיח הפוסט של שני ברמן, צעירה בת 24, בקבוצת הפייסבוק החמודה "מתכונים טעימים וקלים בין סטודנטים רעבים". המתכון, שזכה להמון תגובות אוהדות ומופתעות – הוא מתכון פשוט למוקפץ, המכיל מרכיב סודי מעניין: חבילה שלמה של במבה.

 

את התבשיל המקורי הגה בכלל ידיד של ברמן, עידן חנוכה, מוזיקאי חיפאי וסולן להקת "סטנד סטיל". "התחלתי לבשל נודלס, וכדי לא לגווע ברעב תוך כדי הבישולים פתחתי שקית של במבה והתחלתי לנשנש", הוא סיפר לנו על הרגע המכונן. "בשלב כלשהו חשבתי לעצמי שהבמבה היא הרי חמאת בוטנים והיא בטוח תימס במחבת. חששתי שהעוף יתבזבז אם זה לא ייצא טוב, אבל גם העזתי כי מה כבר יכול לקרות? וזרקתי את הבמבה לתוך הווק". בשלב הבא צפה חנוכה כיצד הבמבה נמסה, הופכת לקרם עשיר, תופסת את הנודלס ועוטפת אותם.

 

"הייתי חשדן מאוד, אבל כשטעמתי את זה הבנתי שיש לי פה להיט. השותפה שלי וכל מי שטעם את זה התלהב ברמות, ומאז אני מכין את זה הרבה כי זה גם מתכון די זול".

 

למה לא להשתמש פשוט בחמאת בוטנים? חנוכה מסרב בתוקף: "חמאת בטנים היא מרוכזת, והיא לא תיתן את אותו הטעם והמרקם של הבמבה. יש משהו בבמבה שאין ישראלי שלא מתחבר אליו. אני אוהב לבשל, ואנשים אוהבים לפעמים פחות ולפעמים יותר את המתכונים שלי. את הנודלס במבה כל מי שטועם –אוהב. זה קונצנזוס".

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו עוף

חבילת נודלס

מעט שמן

1 כף גדושה של דבש או סילאן

2 כפות גדושות של רוטב סויה

ירקות למוקפץ: מומלצים תירס, גמבה ובצל, ופחות מתאים גזר

צ'ילי מתוק או תבלינים אחרים, לפי הטעם

שקית במבה גדולה – כתומה

שתיים וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 לוקחים חזה עוף וקוצצים לקוביות או לרצועות, איך שאוהבים.

 

2 מרתיחים בווק מען שמן – לא זית, עד שהוא לוהט.

 

3 זורקים את העוף לווק וצורבים אותו מכל הכיוונים.

 

4 שופכים על העוף דבש או סילאן. מוסיפים את הסויה וממשיכים להקפיץ. כשהעוף צרוב מבחוץ אבל מבפנים עדיין נא, מוציאים אותו מהווק.

 

5 מקפיצים את הירקות עם הטעמים שנשארו בווק. מוסיפים עוד קצת סויה ותבלינים לפי הטעם.

 

6 מחזירים את העוף לווק, וזורקים פנימה את הבמבה ואת הנודלס. שופכים עליהם מים רותחים ובוחשים יחד עם הירקות והעוף.

 

7 כשהאטריות והבמבה ספחו את הנוזלים – מוציאים.

 

>> מבשלים עם הילדים: קונכיות פסטה