אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

פילאף פרגיות ופירות מיובשים

תבשיל אורז עשיר מסורתי עם פירות יבשים, פרגיות, ירקות ועשבי תיבול

בני סיידא | פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני

2 כוסות אורז בסמטי

400 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון: צימוקים, חמוציות, משמשים, שזיפים)

1 כוס אפונה קפואה

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון: פטרוזיליה, שמיר, עירית)

3.5 כוסות מרק עוף צח

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים)

להגשה:

200 גרם פיצוחים קלויים (כגון: קשיו, לוז, שקדים, צנוברים)

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות.

2 מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

3 מסירים מהאש ומשהים 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח