אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

נזיד אורז ושרימפס

מנת גורמה אמיתית ומשובחת, בעלות מגוחכת של 21 שקלים וב-20 דקות עבודה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 30/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 כוס אורז
מים (לפי סוג האורז והוראות המשווק)
1 בצל קטן
1 כוס ציר עוף (או כף אבקת מרק עוף בכוס מים רותחים)
150 גרם בייבי שרימפס
3 פטריות שמפיניון גדולות או 6-7 קטנות
1 כף קמח
מלח, פלפל, סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז לפי הוראות ההכנה על השקית.

2 בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מכסה מתאים כחמש דקות.

3 פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה אחת.

4 מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים את השרימפס לחמש דקות, עד שהם מחליפים צבע (משקוף-אדמדם לאטום-ורדרד).

6 דגים החוצה את השרימפס, מסמיכים את הנוזלים בעזרת קמח ומתבלים לפי הטעם. מומלץ להוסיף מעט סוכר.

7 מחזירים את השרימפס לתבשיל, ומורידים מהאש.

8 מסדרים אורז בצלחת הגשה ומוזגים מעליו את הרוטב.