צילום׃ עמרי אנדרס צורף
נזיד אורז ושרימפס
מנת גורמה אמיתית ומשובחת, בעלות מגוחכת של 21 שקלים וב-20 דקות עבודה
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 30/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
1 כוס אורז
מים (לפי סוג האורז והוראות המשווק)
1 בצל קטן
1 כוס ציר עוף (או כף אבקת מרק עוף בכוס מים רותחים)
150 גרם בייבי שרימפס
3 פטריות שמפיניון גדולות או 6-7 קטנות
1 כף קמח
מלח, פלפל, סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז לפי הוראות ההכנה על השקית.
2 בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מכסה מתאים כחמש דקות.
3 פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה אחת.
4 מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים את השרימפס לחמש דקות, עד שהם מחליפים צבע (משקוף-אדמדם לאטום-ורדרד).
6 דגים החוצה את השרימפס, מסמיכים את הנוזלים בעזרת קמח ומתבלים לפי הטעם. מומלץ להוסיף מעט סוכר.
7 מחזירים את השרימפס לתבשיל, ומורידים מהאש.
8 מסדרים אורז בצלחת הגשה ומוזגים מעליו את הרוטב.