אוכל

סרדינים בגריל בליווי סלט שומר ותפוזים

צלחת כזו לא ראיתם הרבה זמן. טעמים נועזים וקונטרסטים בכל ביס וביס

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 07/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

12 סרדינים מפולטים טריים מאד

2 בצלים פרוסים לטבעות בעובי של חצי ס"מ

160 מיליליטר שמן זית לרוטב

4 ראשי שומר צעיר חתוכים לארבע ופרוסים לפרוסות בעובי 2 מ"מ

2 תפוזים מפולטים

4 כפיות מיץ לימון

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח ופלפל שחור נוסף לבזיקה על הדגים לפני הצלייה

שמן זית למריחה על הדגים

אופן ההכנה:

עלות המנה: 58 שקלים

1 סוחטים את המיץ ממה שנשאר מהתפוזים (לאחר הוצאת הפילטים) לתוך הקערה.

2 מורחים את הסרדינים וטבעות הבצל בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

3 צולים את הסרדינים במחבת פסים, למשך 4 דקות מכל צד.

4 מסירים מגריל את הדגים. אפשר להמשיך לצלות את פרוסות הבצל במשך כמה דקות, עד שנוצרים סימני חריכה.

5 מסננים את השומר מהמים ומוסיפים אותו לתפוזים.

6 מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הבצלים הצלויים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת הגשה 3 סרדינים לכל סועד ועליהם מסדרים כמה כפות סלט. משתדלים שהסלט לא יכסה את כל הדג, כך שניתן יהיה לראות אותו היטב. הרוטב של הסלט יטפטף על הדגים ויתבל אותם ברעננות.

מהרוטב שנשאר בכלי הסלט, מזלפים על הדגים והצלחת ומגישים.