אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קינוחים אישיים של קדאיף ופטיסייר לימוני

קינוח שכבות אישי מגרה, עם בסיס פריך של שערות קדאיף, מעליו קרם פטיסייר קטיפתי, שכבת שערות קדאיף נוספת ופירות טריים מעל הכל

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 רינגים בקוטר 8 ס"מ

לקרם פטיסייר:

6 חלמונים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

שליש כוס (40 גרם) קורנפלור

500 מ"ל חלב

כ-2 כפות גרידת לימון (מ-2 לימונים גדולים)

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף מיץ לימון

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

לבסיסי הקדאיף:

200 גרם אטריות קדאיף (אם האטריות קפואות יש להפשיר אותן לילה בקירור)

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר

לסירופ סוכר:

חצי כוס (100 גרם) סוכר

100 מ"ל מים

1 כף מיץ לימון

להגשה:

פירות יער / תותים טריים

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים מהכנת הפטיסייר: טורפים היטב בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר והקורנפלור. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב עם גרידת הלימון. מוסיפים בזרם דק כרבע מכמות החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לסיר ומחזירים ללהבה בינונית. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומסירים מהאש. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקערה נקייה. מוסיפים לקרם החם את קוביות החמאה הרכות ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מכסים את התערובת עם ניילון נצמד ישירות על גבי הקרם. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין (אפשר להכין לילה מראש). כשהתערובת קרה מערבבים אותה היטב, אפשר להעביר אותה שוב דרך מסננת. מוסיפים כף מיץ לימון. בעזרת מרית מטמיעים את מיץ הלימון בקרם. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם עד להטמעה מלאה. מעבירים את התערובת לשק זילוףעם פיה בקוטר 1 ס"מ.

2 להכנת בסיסי הקדאיף: מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את אטריות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר כך שאטריות הקדאיף יהיו לחות ועטופות היטב בחמאה. מסדרים את הרינגים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בתוך כל רינג כמות קטנה של אטריות קדאיף ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. אופים כ-15 דקות עד שהטריות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים. מכינים כמות של 12 בסיסים שישמשו גם כבסיסים וגם לחלק העליון של כל קינוח.

3 להכנת סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים בסיר קטן. מבשלים עוד 2 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. מצננים מעט.

4 להרכבה: מניחים את הבסיסים בתחתית הרינגים. מניחים בדפנות הפנימיות של כל רינג שקף לעוגות (להשיג בחנויות האפייה). משקים כל בסיס בכ-2 כפות מסירופ הסוכר. מזלפים מעל את קרם הפטיסייר עד לגובה של כ-2-3 ס"מ. מניחים מעל בסיס קדאיף נוסף ויוצקים גם עליו 2 כפיות של סירופ סוכר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ממושך של לילה אחד לפחות.

5 להגשה: מוציאים את הרינגים ומסירים בעדינות את השקף. מעבירים את הקינוחים לצלחות הגשה, מפדרים במעט אבקת סוכר ומקשטים בפירות טריים ומגישים.

* הקינוח נשמר כשהוא עטוף היטב עד 3 ימים בקירור.

* הערה: ניתן להמיר את תוספת גרידת ומיץ הלימון בתפוזים, או לחילופין להשמיט לחלוטין ולהוסיף 1 כפית תמצית / חצי מקל וניל לחלב החם.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!