אוכל
תמונת AVI׃ mako

שוק טלה

שוק טלה עסיסי עטוף בזר ענפי שומר בר ריחניים על מצע ירקות שורש

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 שורשי פטרוזיליה בינוניים

2 בצלים יבשים בינוניים

6 גזרים

1 סלק

שמן זית

800 גרם שוק טלה מפולט

זר ענפי שומר בר

2 עגבניות גדולות בשלות וחצויות

1 פקעת שום קלופה

ענף רוזמרין

1 ענף מרוות בר

1 פלפל ירוק חריף פרוס

1 פלפל אדום חריף פרוס

אשכול ענבי יין

מלח ים

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מקלפים את כל ירקות השורש. שמים מעט שמן זית במחבת חם ומסחררים את הירקות בכף עץ על אש בינונית עד שמזהיבים. מניחים בצד.

2 משפדים את שוק הטלה על ענפי השומר ומחברים הכל בחבל.

3 מחממים שוב את המחבת ומוסיפים מעט שמן זית. מזהיבים את המבנה שיצרנו משני הצדדים.

4 מוסיפים את ירקות השורש, עגבניות חצויות, פקעת השום, רוזמרין, מרווה וכל שאר המרכיבים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים קצף.

5 מכסים את המחבת בנייר אפייה ומעליה ניר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעליות למשך שעתיים.

6 לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות, מסירים את העטיפות וצולים עד שהכל מזהיב והנוזלים מצטמצמים לגובה 0.5 ס"מ. בדקות האחרונות מלחלחים את הבשר עם הנוזלים.