אוכל

מוס שוקולד

קינוח שוקולדי, אוורירי, קטיפתי ועשיר. בקיצור כל מה שקינוח מושלם צריך להיות

גיא סלוק | מונא | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 מיליליטר מים

500 גרם שוקולד מריר (56% - 50% מוצקי קקאו)

100 גרם חמאה

40 מיליליטר ברנדי

160 גרם חלמונים

320 גרם חלבונים

120 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר בינוני כשני סנטימטרים מים ומרתיחים על אש קטנה.

2 יוצרים אמבט אדים ומניחים על גבי הסיר קערה.

3 ממיסים בקערה את השוקולד, החמאה והמים לתערובת אחידה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומצננים את התערובת עד שמגיעה לטמפרטורת החדר.

4 מערבבים את הברנדי לתוך תערובת השוקולד.

5 מערבבים קלות בעזרת מטרפה את החלמונים.

6 יוצקים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

7 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד שנוצרות גבעות קצף רכות.

8 מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצף רך אך יציב.

9 מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.

10 יוצקים לקעריות ומצננים במקרר.