מוס שוקולד
קינוח שוקולדי, אוורירי, קטיפתי ועשיר. בקיצור כל מה שקינוח מושלם צריך להיות
גיא סלוק | מונא
| פורסם 07/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
200 מיליליטר מים
500 גרם שוקולד מריר (56% - 50% מוצקי קקאו)
100 גרם חמאה
40 מיליליטר ברנדי
160 גרם חלמונים
320 גרם חלבונים
120 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1 יוצקים לסיר בינוני כשני סנטימטרים מים ומרתיחים על אש קטנה.
2 יוצרים אמבט אדים ומניחים על גבי הסיר קערה.
3 ממיסים בקערה את השוקולד, החמאה והמים לתערובת אחידה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומצננים את התערובת עד שמגיעה לטמפרטורת החדר.
4 מערבבים את הברנדי לתוך תערובת השוקולד.
5 מערבבים קלות בעזרת מטרפה את החלמונים.
6 יוצקים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
7 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד שנוצרות גבעות קצף רכות.
8 מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצף רך אך יציב.
9 מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
10 יוצקים לקעריות ומצננים במקרר.