צילום׃ יחסי ציבור
מאפה טלה ממולא
מעטפת פריכה של עלי פילו במילוי משובח של בשר טחון
סהר רפאל | מסעדת כדיתא
| פורסם 15/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים
למילוי
1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
1 כף מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט, הל וכמון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי הבישול.
2 מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר.
3 מערבבים ומורידים מהאש.
4 חוצים עלה פילו לשניים, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרם), ועוטפים לצורה של ריבוע.
5 הכנת המנה: מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים, מטבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור. מחממים במשך 4 דקות, ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת. מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים.