צילום׃ צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
טארט קפרזה
תכל'ס, מי שהמציא את השילוב של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום הוא כנראה גאון ומגיע לו פרס נובל (אם הוא לא קיבל עדיין). רוצים בכל זאת לשדרג את השילוב המנצח הזה לטארט אפוי ושווה? קיבלתם
שי לי ליפא | מחלבות גד
| פורסם 10/06/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן.
מרכיבים (8 מנות):
500 גרם בצק עלים מופשר
חצי כוס ממרח פסטו
4-5 עגבניות בינוניות (רצוי ב-2 צבעים) פרוסות לעובי חצי ס"מ
2 כדורי מוצרלה פרסקה פרוסים לעובי חצי ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מסדרים את הבצק בתבנית ומסמנים עם סכין בעדינות (בלי לחרוץ) שוליים ברוחב 2 ס"מ לקבלת מסגרת.
3 מורחים פסטו על הבצק מלבד השוליים. מסדרים מעל עגבניות ומוצרלה בצורה חופשית ומתבלים במלח ופלפל.
4 אופים 30-25 דקות עד שהטארט זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מייד.