אוכל
תמונת AVI׃ mako

פתיתים עם קרם פטיסייר וגויאבות אדומות

מנה מסקרנת בשכבות של פתיתים, קרם פטיסייר וקרם גויאבות חלק

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 06/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס פתיתים עגולים

2 כוסות מים

סירופ סוכר עשוי מ-2 כפות מים ו-4 כפות סוכר

לגויאבות:

2 גויאבות אדומות קלופות ללא גרעינים, חתוכות לקוביות

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר

רבע כוס שמנת חמוצה

רבע כוס שמנת מתוקה

לקרם פטיסייר:

3 חלמונים

50 גרם סוכר (רבע כוס)

30 גרם קורנפלור (2 כפות)

250 מ"ל חלב (כוס)

מקל וניל

25 גרם חמאה

25 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת (2 כפות)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הגויאבות עם מיץ הלימון והסוכר ומלטשים בין כפות הידיים במשך בדיוק דקה, עד שהן מפרישות מיצים אך עדיין מכילות חתיכות פרי. מערבבים עם השמנת החמוצה והמתוקה.

2 לפטיסייר: מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה. מרתיחים בסיר חלב ומקל וניל. מערבבים את שתי התערובות בעדינות, מביאים לרתיחה ומצננים כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה תוך ערבוב במטרפה. מצננים במקרר לחלוטין ומערבבים עם השמנת המתוקה המוקצפת.

3 לפתיתים: מבשלים את הפתיתים במים רותחים 8 דקות, עד שהם רכים. מסננים מהמים הרותחים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית. מערבבים עם סירופ הסוכר כך שהפתיתים יהפכו דביקים ומניחים במסננת על מנת להפטר מעודפי סירופ הסוכר.

4 הרכבת המנה: מניחים ברינג שכבת פתיתים דקה, מעליה את הפטיסייר ואז עוד פתיתים. מצננים במקפיא כעשרים דקות עד שהקרם מתגבש. מעבירים סכין קטנה בין הרינג לקרם ומסירים את הרינג. שופכים כמה כפות של קרם הגויאבות ליד ומגישים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!