אוכל
תמונת AVI׃ mako

סופריטו

הפלא של התבשיל הבא תלוי לא רק במרכיביו, אלא באופן הכנתו האיטי שגורם למיזוג טעמים מענג

שלה קדוש | מאסטר שף | פורסם 17/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

רבע כוס שמן קנולה לבישול

חצי קילו בשר שריר טרי מסוג מוזה פרוס לפרוסות עבות

1 עצם ברך

1 מוח עצם גדול

3 חתיכות גידי עגל קטנות

1.5 כוסות מים רותחים

1 קילו תפוח אדמה אדום פרוס לצורה של חצי ירח עבה

1 כוס שמן קנולה לטיגון עמוק

חצי כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח

רבע כפית כורכום

קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:

1 . מחממים את השמן בסיר עבה וגדול. זורקים לתוכו את חתיכות הבשר, העצמות והגידים. צורבים מכל הצדדים ונותנים לבשר והעצמות להיסגר.

2 אחרי סגירת הבשר והעצמות מוסיפים לסיר את כוסות המים ומבשלים הכול עם מכסה במשך שעתיים עד שהבשר נהיה רך.

3 מטגנים את חתיכות תפוחי האדמה בסיר טיגון יצוק עד לקבלת צבע חום כהה.

4 כשתפוחי האדמה מוכנים מפזרים אותם מעל חתיכות הבשר (בסיר הבשר) ומוסיפים פלפל שחור, קינמון, מלח וכורכום.

5 מנערים היטב ובזהירות את הסיר לחיבור כל התבלינים עם הרוטב. חשוב לראות שהנוזלים יכסו את תפוח האדמה במעט.

6 ממשיכים לבשל רבע שעה עד 20 דקות על אש גבוהה בסיר מכוסה. לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות בחלקו התחתון ביותר למשך כשעה וחצי.