סופריטו
הפלא של התבשיל הבא תלוי לא רק במרכיביו, אלא באופן הכנתו האיטי שגורם למיזוג טעמים מענג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
רבע כוס שמן קנולה לבישול
חצי קילו בשר שריר טרי מסוג מוזה פרוס לפרוסות עבות
1 עצם ברך
1 מוח עצם גדול
3 חתיכות גידי עגל קטנות
1.5 כוסות מים רותחים
1 קילו תפוח אדמה אדום פרוס לצורה של חצי ירח עבה
1 כוס שמן קנולה לטיגון עמוק
חצי כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח
רבע כפית כורכום
קמצוץ קינמון
אופן ההכנה:
1 . מחממים את השמן בסיר עבה וגדול. זורקים לתוכו את חתיכות הבשר, העצמות והגידים. צורבים מכל הצדדים ונותנים לבשר והעצמות להיסגר.
2 אחרי סגירת הבשר והעצמות מוסיפים לסיר את כוסות המים ומבשלים הכול עם מכסה במשך שעתיים עד שהבשר נהיה רך.
3 מטגנים את חתיכות תפוחי האדמה בסיר טיגון יצוק עד לקבלת צבע חום כהה.
4 כשתפוחי האדמה מוכנים מפזרים אותם מעל חתיכות הבשר (בסיר הבשר) ומוסיפים פלפל שחור, קינמון, מלח וכורכום.
5 מנערים היטב ובזהירות את הסיר לחיבור כל התבלינים עם הרוטב. חשוב לראות שהנוזלים יכסו את תפוח האדמה במעט.
6 ממשיכים לבשל רבע שעה עד 20 דקות על אש גבוהה בסיר מכוסה. לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות בחלקו התחתון ביותר למשך כשעה וחצי.