אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש

בראוניז פרווה כשרים לפסח

הם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב ומכינים אותם בקערה אחת - רק כמה ערבובים במטרפה וגמרנו. ואם תשמעו לעצה של עדיקוש הם גם ייחתכו חלק ויפה, כמו חיילים, למרות המרקם הפאדג'י. צריכים עוד סיבות להיכנס למטבח?

עדי קלינגהופר | הבלוג של עדיקוש | פורסם 11/04/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון הבראוניז כשלפ מתאים לתבנית 25*35 ס"מ. אם רוצים אותם גבוהים יותר אפשר להשתמש בתבנית או רינג של 20*20.

 

קינוחים לפסח

כל המתכונים לפסח

מרכיבים :

200 גרם שוקולד מריר

שני שליש כוס שמן

1 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

100 גרם שקדים טחונים

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.

3 מוסיפים תוך כדי טריפה במטרפה סוכר, ביצים, קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה), שקדים טחונים וקורט מלח.

4 כשהתערובת אחידה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות.

5 אופים 20-25 דקות (נזהרים לא לייבש את הבראוניז).

6 מעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא עד שהם קרים ויציבים, ורק אז חותכים ומגישים.

>> למתכון המקורי בבלוג של עדיקוש

>> עוד מתכוני בראוניז לפסח

הערות:

** שומרים את הבראוניז במקרר בקופסה אטומה.

** אפשר להעשיר את הבראוניז בשברי שוקולד לבן, אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו'. את התוספות מוסיפים לפני האפייה.

** הקירור המלא הוא הכרחי לחיתוך יפה ונקי של הבראוניז, אל תוותרו עליו.