אוכל
תמונת AVI׃ mako

ריזוטו חלבי עם פולי טונקה בליווי קרנץ' קרמל, שקדים וסירופ פטל

קינוח מופלא, עשיר וכל כך פשוט כמו שאנחנו אוהבים

גילי הלפטק | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לאורז

20 גרם חמאה

1 כוס אורז ריזוטו

2 כוסות חלב

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

½ תרמיל טונקה

לרוטב פטל

1 כוס פטל טרי

¼ אבקת סוכר

לקרוקנט

1 כוס סוכר

40 גרם חמאה

1 כוס שקדים פרוסים, קלויים

להגשה

4 כפות קרם פרש או מסקרפונה

אופן ההכנה:

להכנת האורז:

1 ממיסים חמאה בסיר עמוק.

2 מוסיפים את האורז ומבשלים מספר דקות עד שכל גרגירי האורז נעטפים בחמאה ונעשים מעט שקופים.

3 מוסיפים את החלב, השמנת, הסוכר ותרמיל הטונקה ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בחלקם והאורז רך אך עדיין מכיל מרכז קשה (אל-דנטה). מערבבים מידי פעם.

להכנת רוטב הפטל:

4 מערבבים בקערה את הפטל והסוכר ומשהים במשך חצי שעה עד שהפטל מגיר מעט נוזלים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים מספר שניות לתערובת חלקה.

5 מסננים את הרוטב במסננת לקבלת רוטב חלק, ללא חתיכות פרי או גרעינים.

להכנת הקרוקנט:

6 מבשלים את הסוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל שחום ועמוק.

7 מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים על יד סיבוב במחבת.

8 מוסיפים את השקדים הקלויים ומעבירים מייד לנייר אפייה, משטחים לשכבה דקה ומצננים עד שהקרמל מתקשה.

9 להגשת המנה, שמים מספר כפות מפודינג האורז בקערה עמוקה.

10 מזלפים מעל מעט מרוטב הפטל ומעט קרוקנט שבור לחתיכות.

11 מעל כל מנה מוסיפים כף קרם פרש או מסקרפונה ומגישים.