צילום׃ דניאל לילה
עוף פפריקאש בנוסח הונגרי
טעם פיקנטי ומיוחד לעוף השגרתי
אביגיל מייזליק | דיאטה שמחה, הוצאת מודן
| פורסם 09/11/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 כף שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 כפות פפריקה
1 כפית קימל (לא הכרחי)
100 גרם פטריות שמפיניון קטנות
8 עגבניות, קלופות וקצוצות; או 400 גרם קוביות עגבניות משומרות
½1 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל
פטרוזיליה, קצוצה (להגשה)
אופן ההכנה:
1 . מדליקים את גריל התנור. מניחים בתבנית את נתחי העוף ומציבים אותה קרוב ככל האפשר לגריל. מזהיבים את העוף כ-5 דקות מכל צד. מוציאים.
2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הפפריקה ואפשר גם קימל, מערבבים ומטגנים 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את העגבניות ואת המרק ומביאים לרתיחה.
3 . מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. להגשה, מניחים בצלחות את העוף עם הירקות והרוטב, ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.