אוכל
צילום׃ דניאל לילה

עוף פפריקאש בנוסח הונגרי

טעם פיקנטי ומיוחד לעוף השגרתי

אביגיל מייזליק | דיאטה שמחה, הוצאת מודן | פורסם 09/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כף שמן זית

2 בצלים, קצוצים

2 כפות פפריקה

1 כפית קימל (לא הכרחי)

100 גרם פטריות שמפיניון קטנות

8 עגבניות, קלופות וקצוצות; או 400 גרם קוביות עגבניות משומרות

½1 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)

מלח ופלפל

פטרוזיליה, קצוצה (להגשה)

אופן ההכנה:

1 . מדליקים את גריל התנור. מניחים בתבנית את נתחי העוף ומציבים אותה קרוב ככל האפשר לגריל. מזהיבים את העוף כ-5 דקות מכל צד. מוציאים.

2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הפפריקה ואפשר גם קימל, מערבבים ומטגנים 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את העגבניות ואת המרק ומביאים לרתיחה.

3 . מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. להגשה, מניחים בצלחות את העוף עם הירקות והרוטב, ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.