אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פתיתים ובטטה

מנה מלאה בהפתעות, שהיא בכלל ארוחה בפני עצמה

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 חבילת אורזו (או פתיתים)

2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינונית

2 ראשי שום, מפורקים לשיניים עם הקליפה

1/2 1 כוסות שמן זית

תערובת עלים (רוקט, בזיליקום, נענע וכו)

בצל אדום בינוני, חצוי לאורכו ופרוס דק

גרעינים מחצי רימון (אופציה)

חופן צנוברים קלויים

150 גרם גבינת פטה

לרוטב

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים. מוסיפים את האורזו (או את הפתיתים) ומבשלים כמו פסטה למשך 10-12 דקות, עד שהפתיתים מתבשלים כמעט לחלוטין. לא כדאי לבשל את הפתיתים עד הסוף משום שהם ממשיכים להתבשל עוד קצת עם החום שצברו בבישול.

2 מסננים ומזלפים מעט שמן זית למנוע הדבקה של הפתיתים.

3 שמים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומזלפים מעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהן רכות לחלוטין ושחומות.

4 שמים את שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את שיני השום בקליפתם כך שהם מכוסים בשמן, ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 דקות עד ששיני השום מתרככות. מצננים היטב ומקלפים את הקליפות. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת במקרר עם השמן. השמן לבדו מצויין גם לרטבים.

5 חותכים גס את תערובת העלים ומערבבים יחד עם פתיתי האורזו, הבטטות, גרעיני הרימון, שיני השום והבצל האדום.

6 מתבלים את הסלט במרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה והצנוברים.