אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

קיש לורן

המנה הקלאסית מהמטבח הצרפתי - קיש לורן אמיתי, ריחני ואירופאי

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.1 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לצמחונים ולשומרי כשרות: אפשר להחליף את מנת הבשר ב-150 גרם גבינה קשה לבנה או מעושנת, או בירק, למשל קישוא מאודה.

מרכיבים :

לקלתית:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה

ביצה

חצי כפית מלח

למילוי:

בצל גדול קצוץ

150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לחתיכות קטנות / הודו מעושן

50 חמאה לאידוי

2 כפות קמח

כוס גבינה צהובה מגוררת (אני מעדיפה אמנטל)

מלח

פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

2 ביצים טרופות

רבע כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקלתית: מערבלים במיקסר את חומרי הקלתית עד שנוצר בצק אחיד. מכניסים למקרר לצינון לכ-40 דקות.

2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים היטב. פורסים את הבצק בתבנית פאי בגודל 26 ומהדקים בקצוות כך שכל התבנית מכוסה, גם בשוליים.

3 כדי שהקלתית תהיה אפויה כראוי, יש לאפות אותה בשני שלבים: לפני המילוי ואחריו. מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים נייר אפייה מעל הבצק בתבנית, מפזרים אוכל יבש (שעועית יבשה, חומוס, או קטניה אחרת) מעל (כדי שהבצק יישאר במקומו) ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מוציאים את התבנית עם הקלתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.

4 בינתיים מכינים את המלית: מאדים את הבצל בחמאה, ומוסיפים את רצועות הבשר, או הירקות, בהתאם לשימוש. מאדים מספר דקות עד לריכוך ומעבירים לקערה לקירור.

5 מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התיבול: קודם קמח, גבינה ותבלינים, אחר כך את הביצים ואז את השמנת, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה (פחות או יותר). שופכים בעדינות את תערובת המילוי לתבנית הבצק (אחרי שכמובן רוקנו אותה מהקטניות היבשות ונייר האפייה) ומוודאים שהתערובת לא מגיעה עד לשולי הקלתית, אלא סנטימנטרים ספורים מתחת (כדי שבזמן האפייה התוכן לא יגלוש). מכניסים לתנור לכ-20 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!