סרדינים במטבוחה
מטוגנים, ממולאים ופשוט מעולים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
12 פילטים של סרדינים טריים נקיים ושטופים
8 כפות קמח
למילוי
זר כוסברה קצוץ
5 שיני שום קלופים
2 כפות של גרדת לימון
100 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים
100 גר שקדים קצוצים
פלפל ירוק חריף
ליים
כף של זרעי כוסברה
2 ביצים קשות
2 כפות פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית לתערובת
מלח
לרוטב
5 כפות שמן
כף חמאה
כוס עגבניות מגורדות ומסוננות
כף רוטב צ'ילי פיקנטי
כף פפריקה מתוקה
מעט זרעי כוסברה טחונה
צילי אדום קצוץ
4 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים
4 שיני שום קלופות וקצוצות
מלח
כפית סוכר
מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
4 זיתים שחורים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה כוסברה, שום, גרדת לימון, פיסטוקים ,שקדים, פפריקה מתוקה, פלפל חריף ושמן זית. מערבבים עד לקבלת מחית.
2 בין כל שני סרדינים מורחים את התערובת.
3 מקמחים את הסרדינים ומטגנים במחבת עמוקה עם שמן עמוק.
הכנת הרוטב:
1 מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את כל הרכיבים: עגבניות מגורדות, זרעי כוסברה, צ'ילי אדום, רוטב צ'ילי פיקנטי, זיתים, כוסברה, פטרוזיליה, סוכר, פפריקה שום. מבשלים כ-10 דקות עד להסמכה קלה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את החמאה.
אופן ההגשה:
מניחים את הסרדינים והביצים הקשות בצלחת הגשה, מזליפים מעט מהרוטב ומגישים.