אוכל

סרדינים במטבוחה

מטוגנים, ממולאים ופשוט מעולים

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 06/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

12 פילטים של סרדינים טריים נקיים ושטופים

8 כפות קמח

למילוי

זר כוסברה קצוץ

5 שיני שום קלופים

2 כפות של גרדת לימון

100 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים

100 גר שקדים קצוצים

פלפל ירוק חריף

ליים

כף של זרעי כוסברה

2 ביצים קשות

2 כפות פפריקה מתוקה

3 כפות שמן זית לתערובת

מלח

לרוטב

5 כפות שמן

כף חמאה

כוס עגבניות מגורדות ומסוננות

כף רוטב צ'ילי פיקנטי

כף פפריקה מתוקה

מעט זרעי כוסברה טחונה

צילי אדום קצוץ

4 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים

4 שיני שום קלופות וקצוצות

מלח

כפית סוכר

מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

4 זיתים שחורים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה כוסברה, שום, גרדת לימון, פיסטוקים ,שקדים, פפריקה מתוקה, פלפל חריף ושמן זית. מערבבים עד לקבלת מחית.

2 בין כל שני סרדינים מורחים את התערובת.

3 מקמחים את הסרדינים ומטגנים במחבת עמוקה עם שמן עמוק.

הכנת הרוטב:

1 מטגנים את הבצל עד להזהבה.

2 מוסיפים את כל הרכיבים: עגבניות מגורדות, זרעי כוסברה, צ'ילי אדום, רוטב צ'ילי פיקנטי, זיתים, כוסברה, פטרוזיליה, סוכר, פפריקה שום. מבשלים כ-10 דקות עד להסמכה קלה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את החמאה.

אופן ההגשה:

מניחים את הסרדינים והביצים הקשות בצלחת הגשה, מזליפים מעט מהרוטב ומגישים.