צילום׃ Claudiu Badea, Istock
אורז עם גזר, שקדים וצימוקים
תוספות שיהפכו את האורז שלכם למנה חגיגית וטעימה
זמי שרייבר | מסעדת סנדר
| פורסם 06/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז
50 גרם מרגרינה
2 גזרים גדולים מגורדים
בצל גדול קצוץ דק
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 משחימים את הבצל הקצוץ (לא את כולו, משאירים קצת בצד לתוספת להגשה) עם המרגרינה בסיר.
2 מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.
3 מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.
4 קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית ומוסיפים מעט בצל.
5 להגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.