אוכל
צילום׃ Claudiu Badea, Istock

אורז עם גזר, שקדים וצימוקים

תוספות שיהפכו את האורז שלכם למנה חגיגית וטעימה

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 06/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז

50 גרם מרגרינה

2 גזרים גדולים מגורדים

בצל גדול קצוץ דק

100 גרם צימוקים

100 גרם שקדים

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 משחימים את הבצל הקצוץ (לא את כולו, משאירים קצת בצד לתוספת להגשה) עם המרגרינה בסיר.

2 מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.

3 מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.

4 קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית ומוסיפים מעט בצל.

5 להגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.