אוכל
צילום׃ istockphoto

מוס שוקולד חלב

השימוש בשוקולד חלב הופך את המוס הזה לקליל במיוחד, ויחד עם רוטב פטל וקצפת מתקבל קינוח כיפי ושמח. סמכו על ירדן חמו ממאסטר שף ילדים שיתן לכם מתכון כמו מקצוען

ירדן חמו | מאסטר שף ילדים | פורסם 29/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

300 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 10%

1 שקית (14 גרם) ג'לטין

1/4 כוס מים

2 חלמונים

1 ביצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

2 שקיות סוכר וניל

לפטל

1 חבילה פטל טרי

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על גבי להבה בינונית, מבשלים יחד את השוקולד והשמנת (10% שומן). מערבבים תוך כדי בישול.

2 מערבבים בכוס קטנה ג'לטין עם 1/4 כוס מים. מניחים בצד.

3 מקציפים את הביצים והסוכר (עם מקצף ידני) בקערה המונחת על בן מארי (סיר עם מים על להבה בינונית, ומעליו קערה שאינה נוגעת ישירות במים), כ-6 דקות, עד להבהרה והתייצבות של הביצים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה קלה. משהים שתי דקות ומקפלים את קצף הביצים אל תוך תערובת השוקולד המומס. 

4 מקציפים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים מחצית מכמות השמנת המוקצפת אל קצף הביצים והשוקולד (החצי השני יישאר להגשה).

5 להכנת הפטל: מניחים בקערה את הפטל, יחד עם מיץ הלימון והסוכר. מועכים בעזרת מזלג ומערבבים עד לקבלת רוטב עם חתיכות פרי. 

6 להרכבת המנה: יוצקים לכוסות או לגביעים (כ-4-6 כוסות) את המוס ומצננים 20 דקות במקרר. מקשטים בשארית השמנת המוקצפת וברוטב הפטל. מצננים לפחות שעה נוספת במקרר ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו ולירדן איך יצא!