אוכל
תמונת AVI׃ mako

קפוצ'ינו של מרק פטריות עם קרואסון פטריות וגבינת פקורינו

מרק פטריות מהביל במרקם חלק, עליו ערימה של קצפת-פרמזן ולצידו מאפה מעולה של פטריות וגבינה. מה עוד אפשר לבקש?

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

150 גרם פטריות יער כהות

שן שום

שני ענפי תימין

שני ענפי אורגנו

שמן זית

1/2 1 כוסות ציר מרק (אם הוא עבה, אפשר לדלל במים)

150 גרם בצק עלים מוכן

3 פטריות שמפיניון

גבינת פקורינו

מעט חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנטנות

1/3 מיכל (80 גרם) שמנת לקצפת

גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1 מאדים את השום ועשבי התיבול במעט שמן זית. מוציאים מהמחבת את השום והעשבים ומטגנים קלות את פטריות היער, כך שיקבלו את הטעם של השמן המתובל.

2 מוסיפים למחבת ציר מרק (אם הוא מאוד סמיך, אפשר לדלל אותו במים) ומבשלים כ-10 דקות. טוחנים את תכולת המחבת בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול.

3 חותכים 3 משולשים מבצק העלים. מניחים בבסיס כל משולש פטריית שמפיניון אחת קצוצה, יחד עם חמאה. מגררים מעל גבינת פקורינו ומגלגלים לקרואסונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

4 מקציפים שמנת ומוסיפים לה פרמזן מגורר.

5 מוזגים את המרק אל תוך ספל שקוף ומעליו מניחים מעט קצפת. מגישים את קרואסון הפטריות ליד.

* ניתן להכין גם מפטריות פורצ'יני יבשות שהושרו במים. מתקבל מרק עם טעם עז.

* אפשר לוותר על הפטריות בקרואסון ולקבל קרואסון גבינה. אפשר גם למרוח חלמון ביצה על הקרואסון לפני האפייה, כדי לקבל גוון זהוב ומבריק.

* כדאי להכפיל כמויות בהכנת המתכון

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!