אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגה דנית

הדנים קוראים לה Dream Cake וכשמה כן היא - עוגת וניל בחושה חלומית, עם ציפוי קוקוס-קרמל מטורף. בזכות הרכות של העוגה והטעמים המדהימים שהציפוי מוסיף, יש מצב שמדובר באחת העוגות הטובות שתכינו אי פעם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 09/01/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 887 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

4 ביצים גודל L

כוס + 2 כפות (220 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה מומסת

150 מ"ל (קצת פחות משני שליש כוס) חלב

כפית תמצית וניל

2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

100 גרם חמאה

100 מ"ל  חלב

200 גרם (כוס) סוכר חום בהיר

150 גרם (כוס וחצי) קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.

2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל.

4 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת וניל דנית מלמעלה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת וניל מלמעלה. רואים את אפקט הקרמל?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

6 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות.

7 הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.

8 כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים.

עוגת וניל דנית פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
והנה היא פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

9 מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים.

10 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

* העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.