אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

אורז פרסי של השמחות

מתכון לאורז פרסי עם עשבי תיבול וקוביות זהובות של תפוחי אדמה מתוך ספר בישול של רון יוחננוב שמוקדש למאכלי חגים. אומנם סיימנו רשמית עם חגי תשרי, אבל עם כזה סיר - גם הארוחה הרגילה שלנו חגיגית ובעיקר טעימה

רון יוחננוב | מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית | פורסם 25/10/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות (400 גרם) אורז בסמטי

1 כף מלח

מים קרים להשריה

רבע כוס שמן

1 כוס אפונה מוקפאת

1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק

1 צרור כוסברה טרייה, קצוץ דק

1 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור

להרכבת הסיר:

רבע כוס שמן

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

חצי כוס (125 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה:

1 האורז: שוטפים אותו היטב ומסננים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומכסים במים. משרים את האורז במשך שעתיים, ולא מערבבים!

2 מסננים את האורז.

3 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים (כמו לבישול פסטה). מוסיפים את האורז ומבשלים 8 דקות, רק חצי בישול, מסננים שוב ומעבירים לקערה.

4 מוסיפים לאורז החצי מבושל את רבע כוס השמן, האפונה, עשבי התיבול, הכורכום, המלח ופלפל שחור לפי הטעם.

5 הרכבת הסיר: מחממים סיר סוטאז' עם נון סטיק בקוטר 24 ס"מ על להבה גבוהה ומוסיפים רבע כוס שמן (בגובה ס"מ בערך). מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות, להזהבה קלה. יוצקים את המים הרותחים ועורמים מעל את תערובת האורז המתובל.

6 מניחים על הסיר מגבת או נייר מטבח ומכסים במכסה של הסיר.

7 מבשלים 10-8 דקות על להבה גבוהה, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 40 דקות.הופכים את הסיר ומגישים חם.

מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

* המתכון מתוך הספר מבשלים ואופים לחג. להשיג בסטימצקי וצומת ספרים או באתר. 139 שקלים.