אוכל
תמונת AVI׃ mako

סלט ניסואז

סלט מעולה שיכול להיות ארוחה בפני עצמה. קל מאוד להכנה מחומרים שכמעט תמיד זמינים בבית ואפשר לאכול אותו פושר או קר

זהר ארנון | מאסטר שף | פורסם 24/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.1 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 נתחי סלמון דקים בגודל 5-10 ס"מ

מלח

פלפל

2 גבעולי אספרגוס חלוטים

2 פרוסות גבינת ברי

למצע הסלט

חסה משי

3 ביצים מבושלות כ-8 דקות, חתוכות לאורכן לרבעים

2 עגבניות תמר בשלות

4 יחידות שעועית ירוקה חלוטה

1 בצל לבן חתוך לטבעות

צלפים ומלפפון כבוש (לקישוט)

לרוטב

4 חלמונים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית חרדל דיז׳ון

מלח

אופן ההכנה:

1 צורבים את חתיכות הסלמון משני הצדדים על מחבת פסים.

2 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגלגלים כל פרוסה עם ענף אספרגוס אחד ופרוסת ברי.

3 מניחים את כל מרכיבי הסלט על צלחת ואת גלילות הסלמון מניחים במרכז.

4 רוטב: מקציפים בבלנדר את החלמונים ומוסיפים את השמן בזרזיף דק עד להתגבשות. לאחר מכן מערבבים פנימה את החרדל עם מעט מלח.

5 יוצקים את הרוטב על המנה ומגישים.