תמונת AVI׃ mako
סלט ניסואז
סלט מעולה שיכול להיות ארוחה בפני עצמה. קל מאוד להכנה מחומרים שכמעט תמיד זמינים בבית ואפשר לאכול אותו פושר או קר
זהר ארנון | מאסטר שף
| פורסם 24/08/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
2 נתחי סלמון דקים בגודל 5-10 ס"מ
מלח
פלפל
2 גבעולי אספרגוס חלוטים
2 פרוסות גבינת ברי
למצע הסלט
חסה משי
3 ביצים מבושלות כ-8 דקות, חתוכות לאורכן לרבעים
2 עגבניות תמר בשלות
4 יחידות שעועית ירוקה חלוטה
1 בצל לבן חתוך לטבעות
צלפים ומלפפון כבוש (לקישוט)
לרוטב
4 חלמונים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית חרדל דיז׳ון
מלח
אופן ההכנה:
1 צורבים את חתיכות הסלמון משני הצדדים על מחבת פסים.
2 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגלגלים כל פרוסה עם ענף אספרגוס אחד ופרוסת ברי.
3 מניחים את כל מרכיבי הסלט על צלחת ואת גלילות הסלמון מניחים במרכז.
4 רוטב: מקציפים בבלנדר את החלמונים ומוסיפים את השמן בזרזיף דק עד להתגבשות. לאחר מכן מערבבים פנימה את החרדל עם מעט מלח.
5 יוצקים את הרוטב על המנה ומגישים.