אוכל
צילום׃ מיקוסינה, פורום המתכונים של תפוז

פרפה בננה בציפוי שוקולד

כל הכוכבים של ילדותינו נפגשים במתכון אחד של פרפה בננה מצופה שוקולד חלב עטוף בשיערות סוכר. קינוח על מקל שהוא למעשה מין ארטיק אישי, מושקע וסופר טעים, שישדרג כל אירוע בקיץ הקרוב

עודד ברנר | כולם אופים עכשיו | פורסם 09/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרפה בננה:

300 גרם בננות בשלות

80 גרם סוכר

מיץ מחצי לימון

3 חלבונים

250 גרם שמנת מתוקה

לציפוי:

150 גרם שוקולד חלב

1 כפית שמן

סוכריות קופצות

להכנת שיערות סוכר:

200 גרם סוכר

צבע מאכל (אופציונאלי)

מכונה להכנת שיערות סבתא

אופן ההכנה:

1 טוחנים בננות ומערבבים עם חצי מכמות הסוכר ועם מיץ הלימון.

2 מקציפים חלבונים עם החצי השני של הסוכר ומקפלים פנימה.

3 מקציפים שמנת מתוקה ומקציפים.

4 מעבירים לשק זילוף ומזלפים לסיליקון ספרה (עיגול). מניחים מקל סוכרייה באמצע ומקפיאים ל-2-3 שעות.

5 מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ומערבבים עם השמן והסוכריות הקופצות. מחלצים את הפרפה מהסיליקון וטובלים בשוקולד. מקררים להתייצבות.

6 מגלגלים את הפרפה המצופה בשיערות הסבתא.

לכל מתכוני כולם אופים עכשיו