אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת דלורית ובורגול

פשטידה עשירה וטעימה לילדים שכולה בריאות, ותעשה לגוף הקטן שלהם רק טוב

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס בורגול

2 ביצים

1/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

1 דלורית מגוררת (כ-500 גרם ברוטו, כ-350 גרם לאחר קילוף וניקוי). ניתן להחליף ב-350 גרם בטטה או גזר

חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קצוץ

1/3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין

מלח ופלפל שחור

מעט קינמון (לפי הטעם)

מעט כמון (כרבע כפית)

אופן ההכנה:

1 שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.

2 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.

3 מוסיפים את הבורגול המסונן, הדלורית, הכוסברה והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי בחישה ולבסוף את התבלינים. מערבבים.

4 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!