אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוגת ט"ו בשבט

אנחנו ממש לא צריכים סיבה מיוחדת כדי לזלול פירות יבשים, אבל חג האילנות הוא כן הזדמנות טובה להכניס אותם לתוך עוגה בחושה וכיפית

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשנים האחרונות פירות יבשים הפכו להיות חלק לא מבוטל מהתזונה שלנו בבית. אנחנו מוסיפים אותם לסלטים, לגרנולה, לדייסת הקוואקר בבוקר ולקורנפלקס, ואנחנו מנשנשים אותם בכל פעם שיש לנו חשק למשהו מתוק (לשוקולד שלום, גם אותו אנחנו מנשנשים).

 

מצחיק שמנהג אכילות הפירות היבשים השתרש כל כך עמוק בט"ו בשבט, מאחר וזה שריד גלותי של כמיהה לאכילת הפירות העסיסיים של ארץ ישראל בימים עברו, דבר שלא התאפשר בגלל חוסר באמצעי קירור נאותים. כך או כך, הפירות היבשים לא צריכים לצאת מהארון בחג האילנות בלבד, השתמשו בהם כל השנה; אתם רק תרוויחו מזה. 

מרכיבים :

לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:

100 גרם שקדים טחונים (שקית שלמה, או כוס)

40 גרם (4 כפות) קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית קינמון

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה

2 ביצים

פירות יבשים, איזה שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

 

2 מערבבים את השקדים הטחונים, הקמח, המלח, אבקת האפייה והתבלינים. מניחים בצד.

 

3 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר כחמש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים עד שהן נטמעות היטב בבלילה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החומרים היבשים, כף אחרי כף.

 

4 מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים אותה בעזרת לקקן. מפזרים את הפירות היבשים על גבי הבלילה (אני השתמשתי ב-4 תמרים מגולענים וחצויים שסידרתי כמו שעון וחופן גדול של חמוציות ללא סוכר).

 

5 אופים 25-30 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.

 

כמה הערות חשובות:

 

* העוגה יוצאת יחסית נמוכה.

 

* אפשר להחליף את הפירות היבשים בכל פרי יבש אחר שאוהבים, וגם בטריים בעונה.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט גזר פטנט

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!