אוכל
צילום׃ מאסטר שף

המבורגר לוף

בצק פוקצ'ה טרי מעולה עם ארומת עגבניות ומרווה בתוספת ביצת עין

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 קופסת לוף

1 קופסת רסק תפוחים

שמן זית

מעט מרווה

1עגבנייה

1 ביצה

לתוספות וללחמנייה:

6 תבניות אפיה עגולות, קוטר 10 ס"מ

6 ניירות אפיה בגודל 20/20 ס"מ

בצק פוקאצ'ה

3 עגבניות גודל בינוני, אדומות ובשלות, חצויות ל-2

6 פרוסות עגבנייה דקיקות

6 פרוסות בצל יבש, דקיקות

12 עלים מרוות בר

מלח ים אטלנטי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 חותכים לוף לפרוסות דקות ומטגנים.

2 מצמצמים רסק תפוחים עם שמן זית ומרווה. מניחים בצד.

3 מקמטים את ניירות האפייה לכדורים ואז פורמים אותם לדפי אפיה קעורים ומקומטים. הם יהיו תבניות האפייה של הלחמנייה.

4 לתוך כל קערת נייר סוחטים זרעים מ ½ עגבנייה.

5 מכדררים מבצק הפוקאצ'ה 6 כדורים שקוטרם כמחצית הקוטר של כדור טניס.

6 מניחים לבצק לתפוח בתוך תבניות הנייר, מעל זרעי העגבניות, עד שיכפילו את נפחם, כ 15-20 דקות.

7 מניחים על ראש הכדור התפוח, פרוסת עגבנייה, פרוסת בצל, 2 עלי מרווה, ממליחים במלח ים גס ובוזקים מעל כמה טיפות שמן זית.

8 מוזגים לכל תבנית אפייה עגולה, מעט מים, שגובהם יהיה כ 3 מילימטר מעל לקרקעית התבנית. אופים בתנור על 180 מעלות עד להזהבת הבצק.

להרכבת המנה:

1 על הלחמנייה, מניחים את ההמבורגר, עליו את העגבנייה הצלויה ואת רסק התפוחים ולבסוף את ביצת העין.