אוכל

מרק פטריות צרפתי

מרק פטריות עשיר ונהדר, שהולך פצצה עם בגט קלוי. יש גם גבינה? בכלל שיחקתם אותה

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 04/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות

100 גרם פטריות יער

3 בצלי שאלוט או 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים

10 גרם חמאה

3 שיני שום קלופות, שלמות

זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)

כוס וחצי ציר עוף קנוי (אפשר גם פרווה)

כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

3 כפות שמן אגוזי לוז

5 גבעולי עירית

אופן ההכנה:

1 מאדים את בצלי השאלוט בחמאה במשך מספר דקות.

2 מוסיפים את השום וזר התבלינים.

3 מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.

4 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 5 דקות.

5 מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים במשך מספר דקות.

6 מוציאים את זר התבלינים ושיני השום.

7 טוחנים את המרק בבלנדר או מעבד מזון ומתקנים תיבול.

8 מאדים במחבת עם שמן זית את פטריות היער ומוסיפים בסוף קצת בצלי שאלוט קצוצים, פטרוזיליה ומעט מלח ופלפל שחור.

אופן ההגשה:

מוזגים את קרם הפטריות לצלחות מרק, עליהם מניחים במרכז מעט פטריות יער, מטפטפים מסביב שמן אגוזי לוז ומפזרים עירית קצוצה ומגישים.