מרק פטריות צרפתי
מרק פטריות עשיר ונהדר, שהולך פצצה עם בגט קלוי. יש גם גבינה? בכלל שיחקתם אותה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 קילו פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
100 גרם פטריות יער
3 בצלי שאלוט או 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים
10 גרם חמאה
3 שיני שום קלופות, שלמות
זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)
כוס וחצי ציר עוף קנוי (אפשר גם פרווה)
כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות שמן אגוזי לוז
5 גבעולי עירית
אופן ההכנה:
1 מאדים את בצלי השאלוט בחמאה במשך מספר דקות.
2 מוסיפים את השום וזר התבלינים.
3 מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.
4 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 5 דקות.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים במשך מספר דקות.
6 מוציאים את זר התבלינים ושיני השום.
7 טוחנים את המרק בבלנדר או מעבד מזון ומתקנים תיבול.
8 מאדים במחבת עם שמן זית את פטריות היער ומוסיפים בסוף קצת בצלי שאלוט קצוצים, פטרוזיליה ומעט מלח ופלפל שחור.
אופן ההגשה:
מוזגים את קרם הפטריות לצלחות מרק, עליהם מניחים במרכז מעט פטריות יער, מטפטפים מסביב שמן אגוזי לוז ומפזרים עירית קצוצה ומגישים.