אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם ביצים

מתכון למאפה בצק עלים פריך וטעים, שכיף לאכול עם עגבניות מרוסקות או רוטב צ'ימיצ'ורי טרי. במילים אחרות - אמפנדס עם ביצים

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כף שמן קנולה לטיגון

בצל סגול גדול קצוץ

פלפל אדום חריף קצוץ

מלח

פלפל

חופן זיתים ירוקים מגולענים, חתוכים גס

6 ביצים קשות קצוצות

פלפל לבן טחון

חבילת בצק עלים

ביצה טרופה

שומשום / קצח לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב ומוסיפים פלפל חריף, זיתים, מלח ופלפל, ומטגנים מספר דקות. מצננים.

3 מוסיפים לתערובת גם את הביצים ואת הפלפל הלבן, ומערבבים.

4 משטחים את בצק העלים ומרדדים בעזרת מערוך.

5 עכשיו יש שתי שיטות: אפשר להכין מנות אישיות כמו בורקסים קטנים או רולדה גדולה וארוכה ממנה פורסים לכולם.

למנות האישיות: בעזרת רינג גדול קורצים עיגולים, מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי ומקפלים קצה אחד לשני (לצורת חצי עיגול). מהדקים עם מעט מים ובעזרת מזלג סוגרים הרמטית.

לרולדה הגדולה: מניחים בקצה אחד של הבצק תערובת ביד נדיבה בטור עבה. לוקחים את קצה הבצק בצד עם טור המילוי ומקפלים מעל התערובת. מהדקים קלות ומגלגלים עד קצה הבצק. מהדקים שוב.

6 מורחים ביצה טרופה על המאפה (או מאפים) בעזרת מברשת, ומפזרים מעל שומשום או קצח. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (ברווחים, אם אתם אופים מנות אישיות) ואופים כ-30 דקות למנות האישיות, או 40 דקות לרולדה הגדולה.

* הצעת הגשה: עם רוטב צ'ימיצ'ורי טרי, או עגבניות טריות מרוסקות עם מלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה