מאפה בצק עלים עם ביצים
מתכון למאפה בצק עלים פריך וטעים, שכיף לאכול עם עגבניות מרוסקות או רוטב צ'ימיצ'ורי טרי. במילים אחרות - אמפנדס עם ביצים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כף שמן קנולה לטיגון
בצל סגול גדול קצוץ
פלפל אדום חריף קצוץ
מלח
פלפל
חופן זיתים ירוקים מגולענים, חתוכים גס
6 ביצים קשות קצוצות
פלפל לבן טחון
חבילת בצק עלים
ביצה טרופה
שומשום / קצח לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב ומוסיפים פלפל חריף, זיתים, מלח ופלפל, ומטגנים מספר דקות. מצננים.
3 מוסיפים לתערובת גם את הביצים ואת הפלפל הלבן, ומערבבים.
4 משטחים את בצק העלים ומרדדים בעזרת מערוך.
5 עכשיו יש שתי שיטות: אפשר להכין מנות אישיות כמו בורקסים קטנים או רולדה גדולה וארוכה ממנה פורסים לכולם.
למנות האישיות: בעזרת רינג גדול קורצים עיגולים, מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי ומקפלים קצה אחד לשני (לצורת חצי עיגול). מהדקים עם מעט מים ובעזרת מזלג סוגרים הרמטית.
לרולדה הגדולה: מניחים בקצה אחד של הבצק תערובת ביד נדיבה בטור עבה. לוקחים את קצה הבצק בצד עם טור המילוי ומקפלים מעל התערובת. מהדקים קלות ומגלגלים עד קצה הבצק. מהדקים שוב.
6 מורחים ביצה טרופה על המאפה (או מאפים) בעזרת מברשת, ומפזרים מעל שומשום או קצח. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (ברווחים, אם אתם אופים מנות אישיות) ואופים כ-30 דקות למנות האישיות, או 40 דקות לרולדה הגדולה.
* הצעת הגשה: עם רוטב צ'ימיצ'ורי טרי, או עגבניות טריות מרוסקות עם מלח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!