אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קבבוני דגים

מתכון שירשים את האורחים שלכם בלי לקפח את הדיאטה, ולא פחות חשוב – בלי הרבה עבודה בכלל. מגישים עם סלט חגיגי של עשבים, רימונים ואגסים - וסגרתם גם יופי של מנה ראשונה

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 14/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ל-12 קבבונים:

500 גרם פילה דג בורי

בצל מגורד

4 גבעולי כוסברה קצוצים

4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

רבע כוס צנוברים

שן שום, קצוצה

מעט גרידת לימון

ספריי שמן

12 מקלות קינמון

כמון

4 כפות פירורי לחם

לרוטב:

גביע יוגורט 3%

2 כפות מיץ לימון

כף שמן זית

מלח ופלפל שחור

לסלט הרימונים:

רימון אחד, מפורק לגרגרים

פרוסות של אגס אחד, מושרות במיץ לימון (כדי שלא ישחירו)

כוס עלי רוקט, קצוצים

כוס פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)

כוס כוסברה קצוצה (עלים בלבד)

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

כף סילאן

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הדגים לחתיכות קטנות (אם עושים את זה במעבד מזון יש להיזהר לא להפוך את הדג למשחה).

2 מוסיפים לדגים הקצוצים בצל מגורד, פטרוזיליה וכוסברה, צנוברים, שום קצוץ וגרידת לימון, כמון ופירורי לחם. מערבבים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בספריי שמן. יוצרים קבבים על מקלות הקינמון ומסדרים בתבנית.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.

5 לרוטב יוגורט: מערבבים את כל המרכיבים.

6 לסלט: מערבבים גרגרי רימון, פרוסות אגס, רוקט, פטרוזיליה וכוסברה.

7 מערבבים את השמן, מיץ הלימון והסילאן ושופכים על הסלט.

* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!