קבבוני דגים
מתכון שירשים את האורחים שלכם בלי לקפח את הדיאטה, ולא פחות חשוב – בלי הרבה עבודה בכלל. מגישים עם סלט חגיגי של עשבים, רימונים ואגסים - וסגרתם גם יופי של מנה ראשונה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
ל-12 קבבונים:
500 גרם פילה דג בורי
בצל מגורד
4 גבעולי כוסברה קצוצים
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
רבע כוס צנוברים
שן שום, קצוצה
מעט גרידת לימון
ספריי שמן
12 מקלות קינמון
כמון
4 כפות פירורי לחם
לרוטב:
גביע יוגורט 3%
2 כפות מיץ לימון
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
לסלט הרימונים:
רימון אחד, מפורק לגרגרים
פרוסות של אגס אחד, מושרות במיץ לימון (כדי שלא ישחירו)
כוס עלי רוקט, קצוצים
כוס פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
כוס כוסברה קצוצה (עלים בלבד)
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כף סילאן
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הדגים לחתיכות קטנות (אם עושים את זה במעבד מזון יש להיזהר לא להפוך את הדג למשחה).
2 מוסיפים לדגים הקצוצים בצל מגורד, פטרוזיליה וכוסברה, צנוברים, שום קצוץ וגרידת לימון, כמון ופירורי לחם. מערבבים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בספריי שמן. יוצרים קבבים על מקלות הקינמון ומסדרים בתבנית.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
5 לרוטב יוגורט: מערבבים את כל המרכיבים.
6 לסלט: מערבבים גרגרי רימון, פרוסות אגס, רוקט, פטרוזיליה וכוסברה.
7 מערבבים את השמן, מיץ הלימון והסילאן ושופכים על הסלט.
* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!