אוכל

חצילים קטנים ממולאים ברוטב טחינה ויוגורט

אהרוני במתכון למנת פתיחה מענגת ובריאה

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מילוי

חצי כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק מנוקה וקצוץ
1 כף עלי תימין שלמים
שליש כוס זיתים שחורים קצוצים דק
שליש כוס צנוברים
4 כפות פירורי לחם
3 עגבניות קצוצות
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

רוטב

חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
1 כוס יוגורט שמן
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור טחון טרי
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
מעט סומק
מלח, פלפל שחור טחון טרי

החצילים

12 חצילונים קטנים חצויים לאורכם
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 חותכים סביב חצאי החצילים חתך קטן. 2. בחלק הפנימי של החציל יוצרים חתכים בצורת שתי וערב. 3. יוצקים מעט שמן זית למחבת רחבה, מניחים את החצילים החצילים כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים עד שהם משחימים. מוציאים את החצילים מהשמן.   4. מרוקנים את החצילים המטוגנים מתוכנם (עד קו הסימון שעשינו בחצילים בהתחלה). 5. מוסיפים שמן זית למחבת, כשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הבצל, התימין והפלפל. מטגנים כשלוש דקות מעבירים לקערה עם כל שאר חומרי המילוי. 6. ממלאים את החצילים, מטפטפים עליהם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות. 7. מערבים את כל חומרי הרוטב למעט הסומק. 8. יוצקים על צלחות הגשה מהרוטב. שמים עליהם חצילים ממולאים. מטפטפים סביב שמן זית. מפזרים מעל הכל את הסומק מעט קישוט פטרוזיליה