אוכל
תמונת AVI׃ mako

שופלור עם קציצות

בצרפתית שופלור זו כרובית ובמנה הבאה תקבלו ורסיה נפלאה שלה לצד קציצות בשר משגעות

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 24/03/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 200 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים

קמח

2 ביצים

לתערובת הקציצות

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל מגורר

3-4 שיני שום קצוץ דק

2 פרוסות לחם שהושרו כמה דקות במים (רק את החלק הרך)

1/3 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

1/3 חבילה כוסברה, קצוצה

1/3 חבילה פטרוזיליה, קצוצה

מעט שמן זית

כפית שטוחה כמון

מעט פלפל אנגלי

מלח

פלפל לבן

לציפוי

צלחת קמח

2 ביצים

לרוטב

2 בצל מגורר

3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל לבן

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, יוצרים קציצות עגולות גדולות (קוטר 6-7 ס"מ).

2 מצפים כל קציצה בקמח ואז בביצה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

3 טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג.

4 מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.

5 מוסיפים את הכמון, הכורכום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום עז.

6 מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

7 ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הקציצות ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.

8 מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).

   >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה