שופלור עם קציצות
בצרפתית שופלור זו כרובית ובמנה הבאה תקבלו ורסיה נפלאה שלה לצד קציצות בשר משגעות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים
קמח
2 ביצים
לתערובת הקציצות
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
3-4 שיני שום קצוץ דק
2 פרוסות לחם שהושרו כמה דקות במים (רק את החלק הרך)
1/3 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
1/3 חבילה כוסברה, קצוצה
1/3 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
מעט פלפל אנגלי
מלח
פלפל לבן
לציפוי
צלחת קמח
2 ביצים
לרוטב
2 בצל מגורר
3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל לבן
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, יוצרים קציצות עגולות גדולות (קוטר 6-7 ס"מ).
2 מצפים כל קציצה בקמח ואז בביצה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
3 טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג.
4 מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.
5 מוסיפים את הכמון, הכורכום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום עז.
6 מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
7 ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הקציצות ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.
8 מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).