אוכל
תמונת AVI׃ mako

חינקלי

מגרוזיה באהבה: כיסוני בצק ביתיים ממולאים בשר עסיסי מתובל ברוטב שום פיקנטי

סימה איפרגן | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח לבן

1 ביצה

כפית וודקה (מומלץ)

קורט מלח

2 כפות שמן רגיל

6-15 כפות מים חמים

למילוי:

1 ק"ג בשר בקר, טחון

150 גרם שומן כבש, טחון

2 בצלים, קצוצים דק או מגורדים גס

מלח, פלפל

פלפל אדום חריף לפי הטעם

לרוטב:

2 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס או פלפל שאטה אדום

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

1 מערבבים במיקסר את הקמח, הביצה, וודקה, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד (לא רך ולא קשה).

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה.

לכיסונים והמילוי:

1 להכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הבשר, השומן והבצל. מתבלים לפי הטעם.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי 3 מ"מ.

3 קורצים עיגולים (בעזרת קערית או רינג) שקוטרם 10 ס"מ.

4 במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת הבשר.

5 מקפלים את קצוות העיגול כלפי מעלה בצורת מניפה/אקורדיון. את כל הקיפולים תופסים יחד וסוגרים מלמעלה.

6 בסיר עמוק מרתיחים מים עם מעט שמן וכפית מלח. כשהמים רותחים, מכניסים את הכיסונים כך שהשקיק למטה והסגירה כלפי מעלה.

7 לאחר שהכיסונים צפים יש לבשל עוד כ- 15-20 דקות.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן, מרתיחים כוס ממי הבישול של הכיסונים, מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל.

מוזגים מעל הכיסונים ומגישים.