אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת בננות הפוכה

קינוח שכבות מעלף, שבחלקו העליון בננות מקורמלות, ואילו חלקו התחתון עסיסי ורך, עשיר בטעמים של קוקוס ורום. וההכנה? פשוטה, קלה ומהירה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

לקרמל:

100 גרם חמאה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

3-4 בננות בשלות (אך לא מידי)

לבלילה:

3/4 כוס (105 גרם) קמח

1/2 כפית (3 גרם) אבקת אפייה

75 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1 כף רום (המשקה) או 2 כפיות תמצית וניל

1 ביצה

1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הקרמל: בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב את החמאה והסוכר. ממשיכים לבשל עוד כדקה נוספת (מערבבים כל העת), מסירים מהאש ויוצקים לתבנית האפייה.

2 קולפים וחוצים לאוכן את הבננות. מסדרים אותן בתבנית על גבי הקרמל כשהחלק החצוי פונה כלפי מטה.

3 מכינים את הבלילה: מחממים תנור ל-175 מעלות.

4 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הרום או הווניל ואת הביצה, ומערבלים שוב עד להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמח ואת הקוקוס, ומערבלים שוב היטב. מוסיפים לבסוף את החלב ומערבלים. בעזרת כף מעבירים את הבלילה מעל שכבת הבננות. נעזרים במרית על מנת ליישר את פניה ולכסות את הבננות בשכבה אחידה.

5 מעבירים לתנור ואופים כ-30-35 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חדה בדופנות התבנית (לא מחכים לצינון). הופכים על גבי צלחת הגשה. מצננים ומגישים.

* העוגה נשמרת עוד יומיים נוספים בטמפרטורת החדר.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!