אוכל
צילום׃ ערן מחלו

עוגת טורט

עוגת טורט רכה ומתוקה, שממלאת את כל החללים

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 17/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

6 ביצים

כוס קמח

כוס סוכר

חצי כפית תמצית וניל

שלוש כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

מעט מלח

אופציות לתוספות:

50 גרם אגוזי לוז, טחונים

50 גרם שוקולד מריר, מגורר גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים.

2 מקציפים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים כדקה, במהירות גבוהה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וחזק.

3 בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את החלמונים עד שהם מכפילים את נפחם (זה לוקח כמה דקות). מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת חלקה וגבוהה יותר.

4 מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שהוא נבלע, ומוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון.

5 מקפלים פנימה גרידת לימון, קמח ומלח עד שהתערובת אחידה (יש להקפיד לקפל בעדינות ולא לשבור את הקצף, אחרת העוגה לא תצא אוורירית). אם רוצים להוסיף פתיתי שוקולד ואגוזי לוז, זה הזמן לקפל אותם פנימה.

6 מעבירים את התערובת התפוחה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. אחרי 20 דקות בודקים את העוגה עם קיסם. אם היא קפיצית ויבשה היא מוכנה, אם לא – חמש דקות נוספות בתנור יעשו את העבודה. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מריר מגורר דק.