סלט תפוחי אדמה וביצים
להכין סלט תפוחי אדמה טוב זה לא עניין של מה בכך. תראו את חיים כהן - הוא קודם מבשל את התפודים, אז אופה ורק אז מכניס לסלט, עם ביצים במרקם מושלם וירקות פריכים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אחרי בישול תפוחי האדמה אני אוהב לתת להם עוד קצת זמן בתנור, בחום גבוה. ככה הם מקבלים קליפה חומה קצת קריספית, וטעם נפלא של אש שבדרך כלל אין בסלטי תפוחי אדמה.
מרכיבים (6 מנות):
6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
6 ביצים
בצל סגול, פרוס לטבעות דקות
6 צנוניות, פרוסות דק
מעט סלרי אמריקאי, קצוץ
בצל ירוק, קצוץ
מלח
פלפל שחור
רבע כוס שמן זית (או שמן אחר שמועדף לתיבול)
לימון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במי מלח עד שהם כמעט רכים (כ-50 דקות).
2 מחממים תנור ל-200-210 מעלות. מעבירים את תפוחי האדמה לתנור לאפייה של כ-20 דקות.
3 מכסים את הביצים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 7 וחצי דקות ומעבירים למי קרח (כך החלמון יגיע למרקם המושלם).
4 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ
5 מקלפים את הביצים, חוצים כל אחת לשניים וקוצצים כל חצי בנפרד.
6 מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל, הצנונית, הסלרי והבצל הירוק. את הביצה אפשר לערבב פנימה או להגיש בצד. מתבלים בהרבה שמן זית, מלח ופלפל שחור, ומסיימים בזילוף של מיץ לימון.