אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

הפירה המושלם

פירה בדיוק כמו שצריך. טעים, קטיפתי ונימוח עם חמאה ומעט חלב

| mako אוכל | פורסם 31/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קילו תפודים – בערך באותו גודל

כף שטוחה מלח

60 גרם חמאה לא מלוחה (רובושון שם 450 גרם, ורק רבע כוס של חלב)

חצי כוס-כוס חלב חמים

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפודים וחוצים לשניים, בדיוק במרכז. מעבירים לסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את האש כך שהרתיחה תהיה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים את התפודים כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

3 מועכים את התפודים בממחה רגיל או כמו בתמונה, מוסיפים את החמאה ומועכים עד שהיא נטמעת היטב. אם התפודים התקררו בינתיים, אפשר להדליק מתחת לסיר אש קטנה.

4 מוסיפים את החלב החם ומערבבים מעט בעזרת מטרפה. ממליחים אם צריך.

כל הטיפים לפירה המושלם מחכים לכם כאן