אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאי פקאן עם קצפת

מתכון להכנת פאי פקאן עם קרם אגוזים מענג. פינוק למשפחה ולחברים שפשוט להכין

סתיו כהן | מאסטר שף | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כוס ושלושת רבעי קמח

125 גרם חמאה

2 כפיות סוכר

כפית אבקת אפייה

1 חלמון

קורט מלח

4-5 כפות מים

למלית:

כוס פקאנים שבורים

1 מכל שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

לקצפת:

1 מכל שמנת מתוקה

קורט סוכר

אופן ההכנה:

1 מעבדים במיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהמים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים עוד טיפה, רק עד לקבלת בצק.

2 מסדרים את הבצק בתבנית פאי.

3 למלית: מחממים בסיר את הפקאנים, השמנת והסוכר עד שהשמנת מגיעה לרתיחה. שופכים לתבנית הפאי.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-30 דקות.

5 מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת, ומזלפים ליד הפאי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!