אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

ריבועי גבינה וירקות מעוטרים

מתאבן מרענן שפותח את התיאבון

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 04/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
2 קישואים לא קלופים, פרוסים
3 כפות חמאה
3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
100 גר` זיתים שחורים, מגולענים חתוכים
1 שקית בצל מטוגן יבש
1 קופסת שימורי פטריות, מסוננות
4 ביצים
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפות קמח
200 גר` גבינת צ`דר, מגוררת, או תערובת גבינות
מלח ופלפל שחור

לעיטור

בצל ירוק, קצוץ
פטריות יער
עגבניות שרי
זיתים שחורים מיובשים
בצל אדום
ביצי שליו חצויות
נצרי אספרגוס
בצלצלים כבושים
צלפים
גבעולי רוזמרין ומרווה
פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית מרובעת או מלבנית בנייר אלומיניום ומשמנים אותו.

2 מטגנים את תפוחי האדמה ואת הקישואים 5 דקות במעט מאוד חמאה.

3 מחממים את יתר החמאה ומאדים בה את הפלפלים, הזיתים, הבצל המטוגן והפטריות המשומרות במשך 15 דקות.

4 מערבבים את הביצים, השמנת, הקמח, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל.

5 מפזרים את הירקות בשכבה אחידה על נייר האלומניום ויוצקים עליהם את תערובת הביצים והגבינה. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס (חום בינוני גבוה) 6. מוציאים מהתבנית עם נייר האלומניום ומצננים.

7 משחררים בסכין מניר האלומניום, חותכים לריבועים ומניחים על המגש. מעטרים כל ריבוע בחומרי העיטור ומהדקים (אם צריך) בקיסם פשוט או מעוטר.