אוכל
צילום׃ James Carrier, GettyImages IL

סלט חסה חגיגי

סלט צבעוני ועשיר עם רוטב מנצח, עם חסה אדומה וירוקה, תרד, מלפפונים, עגבניות שרי, קשיו וגרגירי רימון

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 180 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 חסה אדומה, קרועה לחתיכות

1 חסה ירוקה, קרועה לחתיכות

300 גרם עלי תרד, שטופים וקרועים לחתיכות

2 מלפפונים, פרוסים

200 גרם עגבניות שרי, חצויות

1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים

20 עלי ריחן (בזיליקום) טריים

גרגרים מרימון אחד

לרוטב:

5 כפות שמן זית

1 כפית דבש

1/2 כפית חרדל (רצוי דיז'ון)

2 שיני שום, כתושות

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית שמן קנולה (או אחר)

מלח ופלפל שחור, גרוס טרי

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה עמוקה ורחבה את החסות, התרד, המלפפונים והעגבניות. מפזרים את אגוזי הקשיו, הריחן וגרגרי הרימון.

2 שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת זכוכית בעלת מכסה, ומנערים היטב. שומרים עד להגשה.

3 לפני ההגשה מנערים היטב את הרוטב, ויוצקים על הירקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח