אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד ואגוזים

והנה לכם עוגת שמרים שוקולד מעולה שבמעולות, במילוי ממרח שוקולד, עוד קצת שוקולד אמיתי וגם קצת אגוזים - שלא הייתה מביישת את מיטב הקינוחים החלביים. קראנץ שיהיה לכם קשה לשכוח

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 24/11/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 4331 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן

10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן

2 ביצים

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

למלית:

1 קופסה ממרח שוקולד פרווה (למשל השחר)

50-70 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס

50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

לסירופ:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כ-2 כפות) מים

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2 יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ.

4 מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

5 חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

6 מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

7 מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8 מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

9 מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

* לפני התפיחה הראשונה הבצק מרגיש קצת רך ודביק מדי. לאחר התפיחה זה מסתדר והבצק הופך לנוח מאוד לעבודה. חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שלא ייווצר בצק קשה מדי.

* שומרים את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים, אך מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה.

* אפשרויות נוספות למילוי פרווה לעוגה: ממרח תמרים ואגוזים קצוצים; טחינה, סילאן ושקדים; ממרח נוגט אגוזים וברס; חמאת בוטנים וריבה וכיו"ב.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ובננות טבעונית

>> לכל הקינוחים הפרווה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!