אוכל
צילום׃ Stephan Hoerold, Istock

תאנים ממולאות טופו

תבשיל גורמה בריא עם רוטב יין וזעפרן

| טבע הריפוי | פורסם 03/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

20 תאנים גדולות
100 גרם טופו רך
מיץ מלימון אחד
3 כפות רוטב סויה
1 בצל קצוץ
5 כפות יין מרסלה
מלח ופלפל

לרוטב

1/2 ליטר יין לבן חצי יבש
12 עגבניות שרי
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ היטב
3 כפות דבש
1 פלפל צ'ילי
6-8 חוטי זעפרן

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי: 1 חותכים את ראש התאנים ומרוקנים אותן בעדינות מבשרן בכפית. 2. מטגנים את הבצל במחבת חמה עם מעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון עם יתר החומרים למילוי, וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה וחלקה. 3. ממלאים את התאנים במחית הטופו ואופים בתנור החם כ–15 דקות או עד שהתאנה משנה מעט את צורתה.

מכינים את הרוטב: 4 יוצקים את היין לסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכ-1/4 מכמות היין. 5. מוסיפים את העגבניות, הג'ינג'ר, הדבש והצ'ילי וממשיכים לבשל עד לצמצום היין בעוד 1/4 כמות. 6. מוסיפים את הזעפרן ומבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש.

הגשה: 7. מסדרים אורז לבן או אורז מלא מבושל במרכז צלחת ומסדרים כ-5 תאנים סביב האורז. 8. יוצקים את הרוטב על האורז ועל הצלחת ומגישים חם