טורט דובדבנים ומסקרפונה
קינוח חגיגי שמבוסס על השילוב המושלם של גבינת מסקרפונה, דובדבנים ובישקוטים. להכין אותו זה חצי שעה גג, אבל לפנטז עליו צריך להתחיל קודם, כי הוא חייב לנוח יום במקרר. ההמתנה הכי משתלמת שהייתה לנו לאחרונה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
200 גרם בישקוטים
למלית דובדבנים:
3 כוסות דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס דובדבני אמרנה מסוננים
1/4 כוס סירופ של דובדבני האמרנה
לקרם מסקרפונה:
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה בטמפ' החדר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לקישוט:
1 כוס דובדבנים טריים
1/3 כוס דובדבני אמרנה
2 כפות סירופ של דובדבני האמרנה
אופן ההכנה:
1 מכינים את מלית הדובדבנים: מערבבים דובדבנים טריים עם דובדבני אמרנה וסירופ בקערה.
2. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 4-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
3. מרכיבים את העוגה: מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה. מניחים בבסיס התבנית בישקוטים בשכבה אחידה (אם יש צורך, שוברים בישקוטים כדי שכל התחתית תהיה מכוסה). יוצקים על הבישקוטים מעט סירופ דובדבנים, מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה ומניחים מעל מחצית ממלית הדובדבנים. חוזרים על השכבות: שכבת בישקוטים, סירופ, 1/3 מהקרם ומחצית מהדובדבנים. מסיימים בשכבה אחרונה של קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (ואפשר עד 3 ימים).
4. לפני ההגשה: מעבירים את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות. מקשטים בדובדבנים טריים ודובדבני אמרנה, יוצקים מעט סירופ ומגישים מייד.
אפשר להפוך את העוגה לקינוח חגיגי בסגנון טרייפל: מוותרים על התבנית ומכינים את העוגה בכלי זכוכית יפה. מגישים עם כף גדולה. אין צורך להקפיא.
סטיילינג: עמית פרבר
ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!