עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון
אחרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (15 מנות):
לאורז
כוס וחצי אורז
2 כוסות מים
מעט מלח
1כפית שמן
לתערובת הבשר
200 גרם בשר טחון
1 בצל קטן מגורר
1חצי חבילה כוסברה קצוצה דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
1 כף אריסה
מלח
שאר המצרכים
1 חבילה עלי סלק (מנגולד)
חצי לימון מקולף ופרוס לפרוסות דקות
1 ראש שום קלוף
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
1 כף מרק עוף
2 כפות שמן
1 כף אריסה
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים.
2 מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים.
3 מערבבים את האורז עם תערובת הבשר.
4 חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר).
5 מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון.
6 מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן.
7 ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
8 מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים.
9 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.