אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון

אחרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 21/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לאורז

כוס וחצי אורז

2 כוסות מים

מעט מלח

1כפית שמן

 

לתערובת הבשר

200 גרם בשר טחון

1 בצל קטן מגורר

1חצי חבילה כוסברה קצוצה דק

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית פפריקה

חצי כפית כמון

1 כף אריסה

מלח

 

שאר המצרכים

1 חבילה עלי סלק (מנגולד)

חצי לימון מקולף ופרוס לפרוסות דקות

1 ראש שום קלוף

כפית פפריקה

חצי כפית כמון

1 כף מרק עוף

2 כפות שמן

1 כף אריסה

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים.

2 מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים.

3 מערבבים את האורז עם תערובת הבשר.

4 חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר).

5 מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון.

6 מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן.

7 ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.

8 מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים.

9 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.

>> עוד מתכונים של "גרומה בפיתה"