אוכל

עוגת אורז אפויה

אורז, פירות יבשים, ג'ינג'ר וגרידת תפוז מככבים ביחד בעוגה הזאת של אהרוני. עוגה שאולי היינו מעקמים את האף אם הייתה מוגשת לנו עם הקפה, אבל בכל שלב אחר בארוחה - שרק תבוא

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות ארז בסמטי שטוף ומסונן

60 גרם חמאה

3 שיני שום, קצוצות

2 בצלים, קצוצים

2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ

חצי כוס משמשים יבשים קצוצים

חצי כוס צימוקים קצוצים

חצי כוס דובדבנים מיובשים

חצי כוס פיסטוקים קלופים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

3 מכלי יוגורט

מעט זעפרן מעורבב במים חמים

2 חלמונים

כוס כוסברה קצוצה

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מרתיחים על הכיריים סיר גדול עם הרבה מי מלח. מכניסים את האורז ומבשלים כ-10 דקות. מסננים.

2 ממיסים את החמאה במחבת ומאדים בה שום, בצל, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. מטגנים תוך ערבוב כמה דקות.

3 מוסיפים את הפירות היבשים, קליפת התפוז, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומטגנים עוד דקה. מוסיפים לאורז ומערבבים.

4 מערבבים את היוגורט עם הזעפרן והחלמונים. מוסיפים אורז וכוסברה ומערבבים.

5 מעבירים את התערובת לכלי פיירקס עגול מרוח בחמאה. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה וחצי.

6 הופכים את הכלי בזהירות על צלחת הגשה. פורסים כמו עוגה.