צילום׃ istockphoto
תפוחי אדמה ממולאים אפויים
מתכון תפוחי אדמה לא רגיל
| טבע הריפוי
| פורסם 28/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 תפוחי אדמה גדולים אפויים
2 שיני שום קטנות קצוצות
2 כפות מרק צח מירקות
כוס חלב 0% שומן מחומם
1 וחצי כוסות גבינת יוגורט ללא שומן
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית פפריקה
500 גרם תרד מנוקה מבושל סחוט וקצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל תפוד ומוציאים את בשר התפודים מתוך הקליפה. מעבירים את בשר התפודים לקערה. שומרים את קונכיות הקליפה. מאדים את השום במרק במשך 3 דקות, עד שיתרכך. מועכים את בשר התפודים עם החלב, הגבינה והשום המאודה. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ותרד. מערבבים. ממלאים את קונכיות הקליפה בתערובת התרד. מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חסין חום, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שיתחממו היטב.