אוכל
צילום׃ istockphoto

תפוחי אדמה ממולאים אפויים

מתכון תפוחי אדמה לא רגיל

| טבע הריפוי | פורסם 28/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחי אדמה גדולים אפויים‏
‏2 שיני שום קטנות קצוצות‏
‏2 כפות מרק צח מירקות‏
כוס חלב 0% שומן מחומם‏
‏1 וחצי כוסות גבינת יוגורט ללא שומן‏
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית פפריקה
‏500 גרם תרד מנוקה מבושל סחוט וקצוץ‏

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל תפוד ומוציאים את בשר התפודים מתוך ‏הקליפה. מעבירים את בשר התפודים לקערה. שומרים את קונכיות הקליפה.‏ מאדים את השום במרק במשך 3 דקות, עד שיתרכך. מועכים את בשר התפודים ‏עם החלב, הגבינה והשום המאודה. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ותרד. ‏מערבבים. ממלאים את קונכיות הקליפה בתערובת התרד. ‏‏מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חסין חום, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד ‏שיתחממו היטב.