גוז'ר: פחזניות גבינה
פחזניות קטנטנות בטעם גבינה, שעשויות מבצק שמבשלים על הכיריים. מתאבן מושלם עם טעם של מיליון דולר, שאפילו לא צריך בשבילו מיקסר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זה קורה פעם בכמה שבועות - המשפחה מגיעה להתארח אצלי בשבת אחה"צ ואני נלחצת כבר מיום חמישי מה להכין להם. שעה לפני שהם דפקו בדלת, הרגשתי שחסר משהו קטן על השולחן. הוצאתי את החמאה והגבינות מהמקרר והכנתי בזריזות גוז'ר - פחזניות גבינה צרפתיות שמושלמות כחטיף קטן או כמתאבן לפני האוכל.
את הבצק מכינים בסיר (בצק רבוך). המשקיעים יכולים לסיים את הכנת הבצק בערבול במיקסר ולהזליף את הפחזניות אל התבנית בעזרת שק זילוף גדול. אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר מהארון, פשוט ערבבתי את הבצק נמרצות בכף עץ גדולה והעברתי את הפחזניות לתבנית האפייה בעזרת שתי כפיות. הגבינות שהשתמשתי בהן היו שילוב של מעט צ'דר והרבה פרמזן. אתם יכולים להשתמש בכל גבינה צהובה שאתם אוהבים, העיקר שיהיה לה טעם חזק של גבינה (צהובה רגילה לדוגמא, לא מתאימה כאן). הפחזניות אגב, חוסלו עד תום.
* מבוסס על מתכון של מייקל רולמן
מרכיבים (25 מנות):
1 כוס מים
120 גרם חמאה
1 כפית מלח
120 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות שטוחות)
4 ביצים בינוניות (M)
1/2 כוס גבינה צהובה עם טעם חזק, מגוררת (פרמזן, גרויר, אמנטל, צ'דר וכו', או שילוב של 2 גבינות)
תוספות אפשריות: פלפל שחור גרוס, תימין, רוזמרין, מרווה מיובשת
אופן ההכנה:
1 מניחים בסיר את החמאה, המים והמלח, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שנוצר בצק אחיד, כזה שנפרד מקצוות הסיר. ממשיכים לערבב את הבצק על האש כדקה שתיים. מכבים את האש ומניחים את הסיר בצד להתקררות של כמה דקות (אפשר גם להעביר את הבצק לקערה נפרדת). בינתיים מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
2 מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, מערבבים נמרצות עד שכל ביצה נטמעת בבצק. זה ייראה כאילו הבצק מתפרק לגושים, אך הוא ייתאחד מחדש עם הערבוב. אפשר לעשות את הפעולה הזו גם בעזרת מיקסר עם וו גיטרה.
3 מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים.
4 מעבירים כדורי בצק לא גדולים מדי אל תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר להשתמש בשק זילוף עם צנתר רחב ואפשר גם להשתמש בשתי כפיות או כפות. אם יש בליטות ושפיצים בכדורי הבצק מחליקים אותם בעזרת אצבע רטובה במים.
5 מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד 10-20 דקות, עד שהן מזהיבות. מגישים כמו שהן, או במילוי גבינה למריחה או כל ממרח אחר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!