אוכל

שווארמה ביתית

שווארמה בעגבניות ועשבי תיבול, בנוסח איסטנבול

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 13/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

300 גרם נתחי טלה

חציל בלאדי

2 בצלים

לפיתה

חצי ק"ג קמח מנופה

כף שמרים יבשים

רבע כוס שמן

כפית מלח

1 וחצי כוסות מים פושרים

כפית זרעי כוסברה טחונה

לסלט משוואייה

2 עגבניות שרופות בתנור חתוכות לקוביות

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (רצוי מסוג תמר)

בצל שלם קצוץ

5 שיני שום כתוש

1 פלפל ירוק חריף קלוי ומקולפים וחתוכים

1 פלפל חריף ירוק מגורד טרי

צרור שלם של כוסברה טרייה קצוצה

כפית סוכר

כפית רכז רימונים

לימון סחוט

מלח

כף חומץ

אופן ההכנה:

1 צולים בתנור חציל בלאדי ו 2 בצלים חצויים.

2 במחבת גדולה מטגנים 2 בצלים פרוסים לרצועות בינוניות בשמן זית.

3 מוסיפים 300 גר נתחי בשר טלה, פרוסים לרצועות דקיקות מאוד(כמו שווארמה) ומתבלים במלח, פלפל ומעט הל. מבשלים בישול מהיר מאוד על מנת להשאירו רך.

להכנת הפיתה:

1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק: קמח, שמרים, שמן, מלח, זרעי כוסברה וכוס וחצי מים פושרים.

2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3 מחממים מחבת פסים לוהטת.

4 מרדדים מהבצק שתפח עיגול בגודל פיתה.

5 משמנים מעט את המחבת וקולים עליה את בצק הפיתה.

6 כשהבצק קלוי, מכניסים לתנור ל-5 דקות על 250 מעלות בגריל על מנת להשלים מעטפת קריספית.

אופן ההגשה:

1 במרכז הצלחת מניחים את הפיתה, חותכים אותה לקוביות בגודל ביס וסוחטים עליה מיץ של עגבניות ושמן זית.

2 במרכזה מניחים את סלט העגבניות, במרכזו את החציל. בוצעים את החציל באמצע ובליבו שמים את השווארמה. בוזקים שמן זית ומניחים את הבצלים השרופים ופלפל שיפקה מעל.

3 בוזקים טחינה גולמית ומפזרים עשבי תיבול.