שווארמה ביתית
שווארמה בעגבניות ועשבי תיבול, בנוסח איסטנבול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
300 גרם נתחי טלה
חציל בלאדי
2 בצלים
לפיתה
חצי ק"ג קמח מנופה
כף שמרים יבשים
רבע כוס שמן
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים פושרים
כפית זרעי כוסברה טחונה
לסלט משוואייה
2 עגבניות שרופות בתנור חתוכות לקוביות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (רצוי מסוג תמר)
בצל שלם קצוץ
5 שיני שום כתוש
1 פלפל ירוק חריף קלוי ומקולפים וחתוכים
1 פלפל חריף ירוק מגורד טרי
צרור שלם של כוסברה טרייה קצוצה
כפית סוכר
כפית רכז רימונים
לימון סחוט
מלח
כף חומץ
אופן ההכנה:
1 צולים בתנור חציל בלאדי ו 2 בצלים חצויים.
2 במחבת גדולה מטגנים 2 בצלים פרוסים לרצועות בינוניות בשמן זית.
3 מוסיפים 300 גר נתחי בשר טלה, פרוסים לרצועות דקיקות מאוד(כמו שווארמה) ומתבלים במלח, פלפל ומעט הל. מבשלים בישול מהיר מאוד על מנת להשאירו רך.
להכנת הפיתה:
1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק: קמח, שמרים, שמן, מלח, זרעי כוסברה וכוס וחצי מים פושרים.
2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3 מחממים מחבת פסים לוהטת.
4 מרדדים מהבצק שתפח עיגול בגודל פיתה.
5 משמנים מעט את המחבת וקולים עליה את בצק הפיתה.
6 כשהבצק קלוי, מכניסים לתנור ל-5 דקות על 250 מעלות בגריל על מנת להשלים מעטפת קריספית.
אופן ההגשה:
1 במרכז הצלחת מניחים את הפיתה, חותכים אותה לקוביות בגודל ביס וסוחטים עליה מיץ של עגבניות ושמן זית.
2 במרכזה מניחים את סלט העגבניות, במרכזו את החציל. בוצעים את החציל באמצע ובליבו שמים את השווארמה. בוזקים שמן זית ומניחים את הבצלים השרופים ופלפל שיפקה מעל.
3 בוזקים טחינה גולמית ומפזרים עשבי תיבול.