צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
שקשוקה
מתכון להכנת שקשוקה בקלות ובמהירות
ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי
| פורסם 04/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
רבע כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים גס
2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פלפל-צ'ומה
2 עגבניות קצוצות גס
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כפית כמון
8 ביצים טריות
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
2 מוסיפים את הפלפל-צ'ומה וממשיכים לטגן עוד כדקה.
3 מוסיפים את העגבניות, התבלינים ומעט מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות יחד.
4 שוברים את הביצים פנימה בזהירות, אחת אחת, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחלבון מתייצב והחלמון רך ורוטט.
* אפשר להוסיף לתבשיל לפני הוספת הביצים נקניקיות מרגז מטוגנות.