אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

שקשוקה

מתכון להכנת שקשוקה בקלות ובמהירות

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 04/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

רבע כוס שמן זית

2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים גס

2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

2 כפות פלפל-צ'ומה

2 עגבניות קצוצות גס

מלח

פלפל שחור טחון טרי

חצי כפית כמון

8 ביצים טריות

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים תוך ערבוב כדקה.

2 מוסיפים את הפלפל-צ'ומה וממשיכים לטגן עוד כדקה.

3 מוסיפים את העגבניות, התבלינים ומעט מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות יחד.

4 שוברים את הביצים פנימה בזהירות, אחת אחת, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחלבון מתייצב והחלמון רך ורוטט.

* אפשר להוסיף לתבשיל לפני הוספת הביצים נקניקיות מרגז מטוגנות.